Opinie

Zobacz co piszą o nas nasi goście!

Przepiękne miejsce z duszą. W pokojach czysto,do dyspozycji również wspólny salon z telewizorem, ogromną biblioteczką i aneksem kuchennym, a ogród i okolica to coś wspaniałego! Kilka miejsc na grilla czy ognisko do wyboru. Właściciel jest przemiły, służy pomocą co do polecenia miejsc wartych zobaczenia, a także jeśli chodzi o dojazd do Krakowa i innych pobliskich miejsc.Warto wykupić śniadania na miejscu. W klimatycznej jadalni z widokiem na piękny taras to czysta przyjemność. Jedzenie pyszne, każdy znajdzie coś dla siebie. Na prośbę nawet parówki dla niejadka się znalazły :)Będziemy polecać wszystkim, a sami z pewnością jeszcze wrócimy!
Asia
( 2017-08-31 19:39:25)
pobyt: 2017-08-15 - 2017-08-18

Miejsce, do którego chce się wrócić! Gościnni Gospodarze tworzący serdeczną atmosferę, wspaniała kuchnia Pani Marzeny oraz Pani Jasi. Wygodny domek oraz przepiękna okolica. Jeszcze raz bardzo dziękujemy i pozdrawiamy.
Sabina, Grzegorz i Piotrek
( 2017-07-15 21:26:25)
pobyt: 2017-07-08 - 2017-07-14

Zelkow-Gacki wspaniale miejsce tutaj mozna odpoczac w ciszy na lonie przyrody.Przepiekny ogrod,gdzie kazdy znajdzie zakatek dla siebie.Atmosfera tego domu niepowtarzalna.Gospodarze serdeczni,goscinni.Przepyszne wyzywienie.Czulismy sie nieskrepowani,swobodni za co serdecznie DZEKUJEMY. Pani Marzeno pozdrawiamy,zyczymy samych zadowolonych gosci.
Anita Kaczmarak-Nikolow
( 2017-06-09 09:47:19)
pobyt: 2017-05-19 - 2017-05-22

Z Przyjaciółmi spędziliśmy WSPANIAŁY weekend!!! Niezapomniana atmosfera, cudowni Gospodarze; i ten fantastyczny niepowtarzalny wystrój. A jedzonko ... WYŚMIENITE - raj w gębie!!!. I już z nowym wrocławskim Towarzystwem planujemy wiosenny wypad na dłużej - oby tylko były miejsca!. Dawno już tak dobrze nie wypocząłem - polecam innym.
Roman z Wrocka - grupa Krzysia
( 2016-10-21 11:12:22)
pobyt: 2016-10-14 - 2016-10-16

Urocze miejsce w pięknej okolicy, z przesympatycznymi gospodarzami:) Klimatycznie urządzone pokoje, wypełnione skarbami Pana Adama i ozdobione rękodziełami Pani Marzenki. Wrócę tu jeszcze! Ewa z grupy Krzysia :)
rzeszowska ewa z grupy krakowskiego krzysia
( 2016-10-20 18:29:48)
pobyt: 2016-10-14 - 2016-10-16

Weekend w Agroturystyce Spa - niezapomniany. Piękne wnętrza, niesamowity klimat i smaczna kuchnia.Polecam to miejsce również ze względu na Właścicieli - urocze małżeństwo pełne pasji i tolerancji????
Sylwia z grupy Krzysia
( 2016-10-20 13:30:42)
pobyt: 2014-10-16 - 0000-00-00

Wybraliśmy to miejsce na wyjazd integracyjno-szkoleniowy (16 osób) i nie zawiedliśmy się. Piękna okolica, idealna na spacery. Pokoje urządzone w stylu rustykalnym, bardzo oryginalne. Jedzenie pyszne! Do dziś wspominamy mini pączuszki na śniadanie :) Pani Marzena przyjęła nas z dużą serdecznością i gościnnością. Polecamy to miejsce zarówno dla większych grup, jak i dla osób indywidualnych.
Iwona B.
( 2016-10-03 12:02:02)
pobyt: 2016-09-28 - 2016-09-29

W tym roku nasze wyprawy weekendowe i urlopowe zakończyliśmy pobytem w Gackach; strzał w "10" na całej linii: pogoda wspaniała, mili gospodarze, posiłki w wersji od A do C wyśmienite, przepiękne widoki, czy trzeba czegoś więcej? serdecznie pozdrawiamy...
Ania
( 2016-10-02 16:35:02)
pobyt: 2016-09-29 - 2016-10-02

Agrosturystykę Pani Marzeny i Pana Adama znalazłyśmy przez przypadek w internecie. I to był strzał w 10-tkę! Gospodarze to cudowni ludzie, którzy zawsze służą pomocą. Jedzenie wyśmienite, jak u Mamy ;) Pokoje zadbane i przytulne, a okolica zapiera dech w piersiach. Także Labladorka Tola skradła nasze serca ;) Nic innego tylko rezerwować miejsca. Na pewno nie raz będziemy wracać do tego miejsca. Zdecydowanie polecamy i pozdrawiamy ;)
Kasia i Gabi
( 2016-07-24 19:49:40)
pobyt: 2016-07-21 - 2016-07-23

W Gackach byliśmy tylko 5 dni, jakże krótko niestety! Miejsce urokliwe i fascynujące. Cisza i spokój. Wszędzie blisko Jesteśmy szczęśliwi, że mogliśmy być Waszymi gośćmi. Wspaniali gospodarze, zaangażowani i przemili ludzie. Pyszna domowa kuchnia, nawet dzieci - niejadki skuszą się serwowane smakołyki. (dziękujemy za smakowite kakao na śniadanie :) ) Na pewno wrócimy, bo trzeba tam być. Dziękujemy i pozdrawiamy
Renata, Tomek i Oliwia
( 2016-07-12 10:35:01)
pobyt: 2016-07-04 - 2016-07-08

W Gackach spędziliśmy wyjątkowy tydzień na początku wakacji. Niewątpliwe atuty tego miejsca to znakomite położenie w Doliny Kluczwody, piękny, duży ogród, zdrowe domowe jedzenie i co niezwykle ważne ? osoby gospodarzy. Dziękujemy za troskę i uwagę jakich doświadczyliśmy, za dyskretną obecność właścicieli i za atmosferę miejsca. Pani Marzenie dodatkowo dziękujemy za inspirujące rozmowy przy śniadaniu i elastyczne podejście do menu z uwzględnieniem preferencji gości ;). A Panu Adamowi za wskazówki dotyczące lokalnych atrakcji i miejsc wartych odwiedzenia, z których zresztą chętnie skorzystaliśmy. Z pewnością jest to miejsce ?z duszą?. Polecamy!
Anna i Janusz z córkami Mają i Polą
( 2016-07-11 20:01:24)
pobyt: 2016-07-02 - 2016-07-09

Dzień dobry, od kilkunastu lat zajmuję się organizacją imprez i wydarzeń dla firm i nie tylko. W pierwszych tygodniach Marca zawitałem w progi Marzeny i Adama, wraz z grupą 16 mężczyzn z jednej ze śląskich korporacji. Właściciele posiadłości to anioły :) wyrozumiali, serdeczni i pomocni. Pokoje czyste i pachnące, dostępność każdego zakamarku obiektu stwarza domową atmosferę oraz poczucie beztroski. Sala zegarowa doskonale nadaje się na biesiadę lub nawet przyjęcie, obsługa serdeczna, szybka i miła. Jedzenie wyśmienite, swojskie, robione pod klienta, jak u mamy :) Polecam wszystkim PIĘKNE miejsce, WSPANIALI ludzie (i pies też)
Przemysław Radliński
( 2016-03-11 10:50:29)
pobyt: 2016-03-04 - 2016-03-06

Witam, niestety nie mogę się zgodzić w całości z opiniami Poprzedników. Miejsce w porządku, właściciel również, ale właścicielka to osoba, która swoją osobą odstrasza gości.Pierwszy raz spotkałam się z takim potraktowaniem. Już w progu zostaliśmy potraktowani jak intruzi, skwaszona mina właścicielki zepsuła nam cały pobyt. Na wejście otrzymaliśmy szereg zakazów czego nie robić czego nie dotykać itp. Noclegi niezgodne z wcześniejszymi ustaleniami, w pokojach brudno. Zdecydowanie NIE POLECAM!!!
Niezadowolony Gość
( 2016-02-22 19:53:15)
pobyt: 2016-02-05 - 2016-02-07

Miejsce wspaniałe,gospodarze przemili.W studio w którym mieszkaliśmy niczego nam nie brakowało a gospodarz codziennie dbał żeby nam było cieplutko.Kominek ogrzewał nas po całym dniu nie najlepszej pogody.I oczywiście jedzenie przepyszne,nie wiem dokładnie czy gotowała gospodyni sama czy też sympatyczna pani Jasia.Na pewno zeppeliny były wykonane przez p.Jasię.Pyszne!Widać że w wystrój pomieszczeń jak i obejście zostało włożone całe serce.Polecam serdecznie to miejsce!My wracamy tam w maju. Serdecznie pozdrawiamy Alicja i Andrzej
Alicja i Andrzej
( 2015-10-20 17:28:30)
pobyt: 2015-10-11 - 2015-10-15

Zelków- nie może być inaczej.Wracamy tam już po raz ósmy i nie wyobrażamy sobie wypoczynku bez tego uroczego miejsca. Przesympatyczna Pani Marzenka, która zawsze służy pomocą i bardzo smacznie gotuje, oraz Pan Adam, który poleca atrakcje do zwiedzania. Pozdrawiamy również Panią Jasię, która też smacznie gotuje. Polecamy to super miejsce wszystkim. Wypoczynek w domowej atmosferze - to jest to.
Dorota i Jacek z Bydgoszczy1
( 2015-10-06 12:27:44)
pobyt: 2015-07-18 - 2015-07-25

Zelków- nie może być inaczej.Wracamy tam już po raz ósmy i nie wyobrażamy sobie wypoczynku bez tego uroczego miejsca. Przesympatyczna Pani Marzenka, która zawsze służy pomocą i bardzo smacznie gotuje, oraz Pan Adam, który poleca atrakcje do zwiedzania. Pozdrawiamy również Panią Jasię, która też smacznie gotuje. Polecamy to super miejsce wszystkim. Wypoczynek w domowej atmosferze - to jest to.
Dorota i Jacek z Bydgoszczy1
( 2015-10-06 12:22:21)
pobyt: 2015-07-18 - 2015-07-25

Spędziliśmy dwa niezwykłe tygodnie w Dolinie Kluczwody.. Piękne miejsce dzięki urokowi okolicy oraz wspaniałym i gościnnym Gospodarzom.To doskonałe miejsce na wędrówki wśród wąwozów i wzgórz. Chciałoby się wszystko uwiecznić na zdjęciach, ale smak szakszuki (to śniadaniowy specjał Gospodyni serwowany na życzenie) po prostu trzeba zapamiętać. Nasze wakacyjne mieszkanie było nie tylko funkcjonalne, ale też czyste i gustownie urządzone. O takim urlopie można tylko marzyć
Jadwiga i Leszek
( 2015-08-31 16:45:47)
pobyt: 2015-08-17 - 2015-08-30

Niesamowite miejsce! Idealne zarówno na aktywny wypoczynek (skałki, szlaki górskie) jak i na leniwe spacery po malowniczych okolicach. Pyszne, domowe jedzenie! Niezwykle gościnni gospodarze i towarzystwo suni - Toli :) Ciężko było wyjechać. Pozdrawiamy i polecamy wszystkim!
Justyna i Michał
( 2015-08-04 18:21:48)
pobyt: 2015-07-27 - 2015-08-01

Rewelacja!!! Jesteśmy szczęśliwi,że mogliśmy gościć w tak niepowtarzalnym miejscu. Cudowni gospodarze, piękna okolica widoki zapierające dech, spokój i cisza,aż nie chciało się wracać do rzeczywistości. Wspaniale jedzenie smaczne świeże, różnorodne i niesamowicie obfite. Dziękujemy za racuszki.Pozdrawiamy.
Dorota
( 2015-07-29 16:55:29)
pobyt: 2015-07-14 - 2015-07-21

We stayed a few days here and it was wonderful! Our hosts were so very nice. And what beautiful surroundings! The dogs loved it, too! Thank you!
Linda De Schrevel
( 2015-05-08 14:07:18)
pobyt: 2015-05-04 - 2015-05-06

Jeżeli chcecie odpocząć w ciszy, spokoju i w malowniczej dolinie ze wspaniałą kuchnią wśród miłych i życzliwych właścicieli, to serdecznie wszystkim polecamy to miejsce. Barbara i Mateusz z Cieszyna.
mattgander
( 2015-05-07 22:26:33)
pobyt: 2015-05-03 - 2015-05-06

Cóż za urocze miejsce. Cisza (oprócz wspaniałego śpiewu ptaków i pukania dzięcioła), skałki, strumień, klimatyczne wierzby (tak, tak), kwitnące roślinki. Domek z apartamencikiem bardzo funkcjonalny, czysty i gustownie urządzony,na dodatek z kominkiem i tarasem. Podobnie urokliwa jadalnia. Do tego bardzo smaczne jedzonko serwowane przez przemiłą (i zdolną, bo to Ona urządziła pokoje) Panią Marzenę i wspaniałe poczucie humoru zawsze służącego pomocą i radą Pana Adama. Dziękujemy. Było super.Życzymy zdrowia i powodzenia
Jerzy Frątczak z żoną Alą i córką Anią z Warszawy
( 2015-04-20 02:23:33)
pobyt: 2015-04-15 - 2015-04-18

W Zelkowie spędziliśmy niezapomniany wyjazd na 25-lecie matury! Marzenka i Adam zadbali o nas jak o własną rodzinę. Czuliśmy się swobodnie, a atrakcji było tyle, że brakowało czasu. Wspaniałe jedzenie z przepisów Marzenki, klimatyczne pokoje, sporo miejsc do wspólnego spędzania czasu, zarówno wewnątrz i na starannie zagospodarowanej posesji, piękne miejsca spacerowe. No i hit wyjazdu ... jacuzzi!!! Gorąco pozdrawiamy!
absolwenci LO Żeromskiego z BB
( 2015-03-23 10:45:39)
pobyt: 2014-06-27 - 2014-06-29

Świetnie położone miejsce, trasy spacerowe i biegowe genialne. Bardzo ładnie urządzone wnętrza. Państwo Gospodarze uśmiechnięci i niezwykle pomocni, można było elastycznie ustalić pory posiłków. Kuchnia domowa, i to dosłownie: jedliśmy przetwory, pasztety, wypieki przygotowane na miejscu. Chętnie wrócimy.
Magda i Jerzy
( 2014-11-11 19:05:14)
pobyt: 2014-11-08 - 2014-11-11

Bardzo ciekawe i piękne miejsce,Doskanała lokalizacja jako miejsce wypadowe do zwiedzania Krakowa jak i okolicznych urokliwych miejsc z Ojcowskim Parkiem Narodowym na czele.Bardzo dobre i urozmaicone jedzenie,fajnie urządzone pokoje.Gospodarze bardzo mili i służący pomocą.Miejce godne polecenia w 100%.
Grzegorz i Urszula z Sochaczewa
( 2014-10-26 13:31:17)
pobyt: 2014-10-10 - 2014-10-14

Séjour court mais agréable dans ces chambres d'hôtes. Monsieur est tr?s gentil et compétent pour indiquer les endroits ? visiter dans la région. Avec deux petits enfant avec nous, il était capable de nous dire ce que nous pouvions faire en poussette ou pas. La dame est également tres gentille m?me si peut-?tre un peu plus distante au départ mais son attitude évolue tr?s rapidement. L'appartement en location était rustique et moderne ? la fois et plutôt bien équipé. Propre m?me si la fraicheur du lit touristique bébé laissait toutefois ? désirer. Petits-déjeuners typiques polonais avec charcuterie, oeufs et pains mais aussi une contrepartie sucrée pour ceux ? qui cela fait peur. Copieux, rien ? redire. Le repas du soir était plutôt réussi quoiqu'assez répétitif sur la durée, on avait un peu la sensation de "recyclé" jour apr?s jour. Bon point sur les soupes tr?s bonnes, un peu moins bien pour le plat principal. Si vous n'aimez pas le riz et les pommes de terre, passez votre chemin. Dans l'ensemble, un séjour tr?s sympathique dans un endroit charmant. Si vous venez par vos propres moyens et que vous ne connaissiez pas trop bien la région, ayez soit une carte ? jour ou mieux encore un GPS car ce n'est pas tr?s facile a trouver.
Frééric & Aleksandra
( 2014-10-21 21:11:15)
pobyt: 2014-09-07 - 2014-09-11

Jedno jest udowodnione: "Wyjątek potwierdza regułę", dlatego też, z szacunku dla naszych Gości nie podejmujemy dyskusji z p. Łukaszem. Wszystkich serdecznie zapraszamy dla sprawdzenia jak jest u nas naprawdę.
Właścicielka
( 2014-08-11 10:19:53)
pobyt: 2010-07-02 - 2014-08-10

Miejsce świetne, ale pani Właścicielka to osoba, z którą trudno cokolwiek ustalić, a nawet jeśli się już uda to niestety potrafi zmienić warunki umowy w trakcie pobytu. Zdecydowanie odradzam pobyt w Agroturystyce SPA.
Łukasz
( 2014-07-27 16:38:07)
pobyt: 2014-07-26 - 2014-08-27

Piękne miejsce. Super mili właściciele, super cicho i spokojnie. Polecamy w 100%. Ania, Piotr i Gustaw:)
Piotr - Żywiec
( 2014-07-17 17:37:33)
pobyt: 2014-07-14 - 2014-07-17

Wyjątkowe miejsce, wspaniali ludzie, przepiękne wnętrza, które są inspiracją dla gości, smaczne, domowe i zarazem wyszukane jedzenie przygotowane z sercem, przecudny ogród i okolica. Zelków to miejsce magiczne, w którym czas się zatrzymał, nie jest to po prostu hotel, ale punkt na mapie, który należy odwiedzić. Bardzo dziękujemy za niezapomniany pobyt, ciepłe, rodzinne przyjęcie - ja i moi uczniowie czuliśmy się w Zelkowie jak w hotelu z pięcioma gwiazdkami. Jedna z uczennic powiedziała: "Ten dom to po prostu bajka!". Polecamy wszystkim!
Szkolna wycieczka z Puław
( 2014-05-25 13:00:57)
pobyt: 2014-05-21 - 2014-05-23

Przepiękny dom i ogród, wygodny pokój, doskonałe jedzenie, a przede wszystkim - rewelacyjna atmosfera tworzona przez Gospodarzy sprawiły, że w ciągu 4-dniowego pobytu wyśmienicie odpoczęliśmy. Na pewno też wrócimy,by nacieszyć się Zelkowem i dowiedzieć się, jakiej tajemnej przyprawy Pani Marzena użyła do kurczaka pod pieczarkami:) Pozdrawiamy i dziękujemy!
Edyta, Michał, Brunon i Szymon
( 2014-05-21 14:39:24)
pobyt: 2014-05-17 - 2014-05-20

Bardzo się cieszymy, że trafiliśmy na takich ludzi jak Pani Marzena i jej mąż (pozdrawiamy również Panie kucharki:), ponieważ chyba rzadko się zdarza aby spotkać kogoś tak serdecznego i lubiącego swoją pracę. Dziękujemy za organizację naszej uroczystości, zaangażowanie Pani Marzeny, pyszne jedzonko i komfortowe warunki, które wychwalali wszyscy goście. Pozdrawiamy! Asia & Jarek
Asia
( 2013-09-30 21:36:53)
pobyt: 2013-09-14 - 2013-10-15

Das Haus liegt sehr idyllisch. Es gab verschiedene Zimmer die alle individuell mit viel Liebe eingerichtet wurden. Auch die Anlage selbst bietet viele Möglichkeiten um sich gesellig zusammen zu setzten oder auch ruhig zurück zu ziehen. Ein Highlight ist natürlich das jacuzze (wirlpool) in dem wir viel Entspannung fanden. Ganz besonderer Dank geht an Marzena und Adam, die sich wirklich um alle unsere Bedüfnisse gekümmert haben. Sie sind sehr hilfsbereit und freundlich. Dadurch das beide gut Deutsch sprechen, kam es auch zu interessanten Unterhaltungen. Der Service ist einfach nur großartig. Gerne kommen wir wieder her.
Lebensgemeinschaft Höhenberg
( 2013-08-30 15:49:19)
pobyt: 2013-08-18 - 2013-08-31

Fantastyczne miejsce w każdym calu stworzone z myślą o wygodzie gości. Stylowe wnętrza, piękny, duży ogród w którym każdy znajdzie spokojny zakątek, niepowtarzalny klimat, spokojna i urokliwa okolica. Gospodarze na każdym kroku dbają o swoich gości, przemili ludzie. I to wszystko za bardzo atrakcyjną cenę. Wszystkim serdecznie polecamy wypoczynek w tym cudnym miejscu, a gospodarzom serdecznie dziękujemy :)Pozdrawiamy Eliza, Robert i Konrad z rodzinką :)
Eliza, Robert, Konrad W.
( 2013-07-23 23:12:23)
pobyt: 2013-07-01 - 2013-07-09

Uczestniczyliśmy w urodzinach przyjaciół zorganizowanych właśnie w Zelkowie-Gackach. Pobyt przeszedł nasze najśmiel- sze oczekiwania. To cudowne miejsce z niepowtarzalną atmosferą i wyjątkowym klimatem oraz gościnnością stworzo- nymi przez niezwykłych gospodarzy - Marzenę i Adama. Dziękujemy za cudowny pobyt, który szczególnie zapadnie nam w pamięci.
Ania i Janusz Kisielowie z Bielska Białej
( kisiel...@...2.pl )
pobyt: 2013-04-26 - 2013-04-27

Piękne wnętrza, przemili gospodarze i urocze wnuki. Nie można pominąć domowych pupili - Toli i Mućki, do których nasza Tosia z racji swego bardzo młodego wieku podchodziła z pewnym respektem, a teraz całuje je każdego dnia na zdjęciach. Wyjątkowe miejsce, wyjątkowa okolica i niepowtarzalny widok za oknem... Pomimo mało wiosennej pogody wyjazd uznajemy za bardzo udany i już myślimy o powrocie. Serdecznie dziękujemy Pani Marzenie i Panu Adamowi za gościnę i pyszności na stole (rosół zajął pierwsze miejsce, ale poza tym w ogóle nie było pospolicie, każdego dnia nowe niespodzianki kulinarne...)
Paulina, Tosia i Marcin
( pau...@...p.pl )
pobyt: 2013-04-07 - 2013-04-13

Wygodne i gustownie urządzone pokoje. Pyszne, niesztampowe jedzenie (w tym wspaniałe posiłki świąteczne!!!). Miły salonik z bogatą biblioteką na niepogodę. Ciekawa okolica. Cena przystępna. Uroczy i niezwykle gościnni Gospodarze. Czego chcieć więcej?
Michał Madaliński

( mm...@...p.pl )
pobyt: 2013-03-25 - 2013-04-01

Wspominam dom rodzinny pełna rozrzewnienia, w nim zawsze Matki serce żywe biło ciepłym tonem. Pamiętam jego progi przyjazne, bezpieczne, jej miłością okraszone. Teraz świat rzucił w podróż ciągłą po polskich drogach,gdzie turkot silnika i szybko toczące się koła stały sie nowym domem. Jednak na wąskich krętych dróżkach wśród skał odnalazłam przystań bezpieczną i ognisko kominka cicho skwierczące. Przymykam oczy swoje i z uśmiechem na twarzy wspominam : zegar duży, tykający w kacie,choć nie grał kurantów, melodią czas mierzył. W złotym świetle lampy przy kuchennym stole dobre twarze gospodarzy, w oknie koronką ustrojonym i serdeczny uścisk gospodyni moim zaskoczeniem odwzajemniony. Chciała bym uściskać i podziękować za przyjazne progi za dobroć i ciepło dla strudzonego od drogi.
Katarzyna
( kar...@....onet.pl )

Wyjątkowo miłe miejsce, a przede wszystkim wyjątkowo mili gospodarze. Dużo wspaniałych książek. Piękna okolica. Nie zdażyliśmy jej jeszcze dokładnie poznać, ale mamy nadzieję, że zrobimy to niedługo. :) Dziękujemy.
Katarzyna, Grzegorz i Piotruś
( katarzyn...@...edu.pl )
pobyt: 2013-01-31 - 2013-02-02

Zawitaliśmy u Pani Marzenki już 6 raz i jak zwykle atmosfera była znakomita.Na pewno jeszcze nie raz tu wrócimy. Polecamy wszystkim.

Dorota Kinga Jacek Bydgoszcz
( jacek...@...p.pl )
pobyt: 2012-08-05 - 2012-08-12

Chociaż spędziliśmy tylko jedną noc podobało nam się urokliwe miejsce sympatyczni gospodarze być może w przyszłym roku znów odwiedzimy
Szyszło
( ros...@...p.pl )
pobyt: 2012-11-24 - 2012-11-25

JESTEŚMY ZACHWYCENI. Spędziliśmy tu weekend majowy z przyjaciółmi zarezerwowaliśmy już wszyscy miejsca na przyszły rok. Było SUPER Czuliśmy się tam bardzo dobrze. Gospodarze przemili. Przepiękny ogród, ładne pokoje i studia. BARDZO Dobre jedzenie. Wszystko to w Dolinie Kluczwody . Czego chcieć więcej? Zelków jest piękny blisko Ojców, w pobliżu jaskinie. Można odpocząć razem z dziećmi lub spędzić czas aktywnie. A potem jacuzzi. Bardzo blisko jest też Kraków Kopalnia Soli w Wieliczce po prostu nieda sie tu nudzić.
Ania z rodziną i przyjaciele z rodzinami
( itin...@...ria.pl )
pobyt: 2012-04-29 - 2012-05-05

Wij hebben met onze familie een kleine 2 weken doorgebracht in dit prachtig gelegen B&B. De woning ligt direct aan een nationaal park en het heuvelachtige terrein met bossen, grotten en indrukwekkende rotspartijen leende zich goed voor mooie mountainbike- en wandeltochten. Daarnaast was er een grote tuin met grasveld, zandbak en schommel waar onze kleine zich prima heeft kunnen vermaken. Het huisje was goed bereikbaar vanaf de snelweg (A4) en Krakow centrum is ~ 20 min. rijden. We hebben dan ook diverse malen Krakow bezocht De gastheer en vrouw spreken beide uitstekend zowel Engels als Duits en waren altijd vriendelijk, behulpzaam en flexibel. Het ontbijt werd was heerlijk met diverse jams, paté's en pannekoekjes of roereieren die dagelijks door de gastvrouw werd bereid. Ook het avond eten was prima met elke dag originele gerechten die je veelal in Nederland niet tegenkomt en als dessert vaak vers gebakken (vruchten)taarten. Kortom, we hebben hier een prima tijd gehad en willen de gastheer en vrouw hiervoor hartelijk danken.
Leon & Aleksandra
( leon.va...@...net.nl )
pobyt: 2012-08-06 - 2012-08-17

Wir haben zwei wunderschöne Tage bei Ihnen verbracht - Urlaub zum Wohlfühlen und vor allem das Frühstück war einfach nur toll. Vielen Dank für alles! Robert Jurk & Sarah Rodehacke
( r-s...@...x.de )
pobyt: 2012-06-28 - 2012-06-30

W Gackach spędziliśmy upalny, letni weekend. Czuliśmy się tam bardzo swobodnie, co jest niewątpliwie zasługą Gospodarzy. Przepiękny ogród, chłodna jadalnia, rzut kamieniem do Doliny Kluczwody i przepyszne racuchy Pani domu. Czego chcieć więcej? Na pewno tam wrócimy.
Sławek z rodziną.
( st...@...p.pl )
pobyt: 2012-06-29 - 2012-07-01
 
Zelków jest idealny aby sobie odpocząć razem z dzieciakami aby sie wyciszyc i milo spedzic czas wspaniale jest sie powspinac pobyc w jacuzzi i rozkoszowac sie kuchnia pani marzenki w dodatku bardzo blisko jest kraków kopalnia soli w wieliczce ojców i mwiele innych atrakcji serdecznie polecam z pełna odpowiedzialnoscia dla rodzin z dziecmi ( szczegolnie malymi ) doskonale miejsce na spacery sciezki wylozone aswaltem i tez las) poprostu nieda sie tu nie skusic i nie przyjechac
julia
( knapj...@...p.pl )

Vielen Dank für den wunderschönen Aufenthalt in Ihrem Haus, wir wurden mit viel Herzlichkeit empfangen und jeden morgen mit einem super Frühstück begrüßt ,absolut überzeugend waren die selbst hergestellten Pasteten und Marmeladen. Der Garten lud zum Träumen ein, einfach ein toller Ort zum Wohlfühlen. Vielen Dank sagen nochmals Sandra u. Rene Kretschmer.
Traumurlaub
( ren...@...net.de )
pobyt: 2012-06-04 - 2012-06-08

Genialne miejsce,wspaniale jedzenie i przemili gospodarze!! Nasze 20-lecie matury nie moglo wypasc lepiej.
Bartek
( gan...@...ria.pl )
pobyt: 2012-05-26 - 2012-05-27

Zdecydowanie miejsce godne polecenia. Piękna okolica, rewelacyjne jedzenie Pani Marzena "szefowa" :) doskonale wie jak zadbać o odwiedzających. Gorąco Polecam
Tomek Poznań
( toss...@...p.pl )
pobyt: 2012-03-26 - 2012-03-30

Beautiful place, the apartment was nice, clean and confortable, relaxed. People was pleasant and food very good. They speak english and we can understand with any problem. I hope we can return in the next travel to kracovia. Thank's for your hospitality
Daniel
( daniel....@...il.com )
pobyt: 2011-12-17 - 2011-12-19

Zupełnie przypadkiem znalezione przez internet miejsce i jakże zaskakujące pierwsze wrażenia. Przemiła sąsiadka, czysty i zadbany oraz świetnie wyposażony apartament z pięknym widokiem na góry. Cisza i spokój mimo, ze apartament mieści się w bloku. POLECAM i mam nadzieję, ze jeszcze tam wrócę:-). Dziękuję za miły pobyt.
Justyna T
( justk...@...p.pl )
pobyt: 2011-08-16 - 2011-08-22
 
Zupełny przypadek że trafiliśmy właśnie tutaj i ... najmilsze zaskoczenie jakością pokoju oraz urokiem miejsca. Gospodarze to przemili ludzie a Pani Marzena ma dar kulinarny i artystyczny (wystrój pomieszczeń). Z pewnością kiedyś wrócimy , bo dzieciom też się bardzo podobało.
Ewa i Rafal z Gdańska
( laf...@...p.pl )
pobyt: 2011-07-24 - 2011-07-28

Zelków to rzeczywiście urokliwe miejsce, gospodarze bardzo mili , przyjażni ,otwarci ludzie , którzy potrafią spowodować ,że człowiek wyjeżdża od nich z przekonaniem ,że kiedyś jeszcze tam wróci to w dzisiejszych czasach rzadkość . Serdecznie polecam Ania i Marek z Bydgoszczy
( kunic...@...il.com )
pobyt: 2004-07-20 - 2009-07-20

Zelków Gacki to przecudowne miejsce. Przemiła domowa atmosfera stworzona przez P.Marzenkę i P.Adama. Super kuchnia, bajeczny ogród z jacuzzy. Przepięknie śpiewające ptaki. Wróciliśmy w to cudowne miejsce czwarty raz i ciągle odkrywamy coś nowego. Pozdrawiamy
Dorota, Jacek i Kinga Bydgoszcz
( dorot...@...p.pl )
pobyt: 2003-07-20 - 2010-07-20

Przepiękne, ciche miejsce w niedalekiej bliskości od centrum Krakowa. Idealne miejsce na złapanie oddechu i ucieczkę od wielkomiejskiego zgiełku. Urzekła mnie niepowtarzalna atmosfera tego miejsca, którą tworzą przesympatyczni, mili, pomocni we wszystkim gospodarze. Pani Marzena, wszechstronnie utalentowana osoba, ze smakiem tworzy niezwykły klimat domu i jego otoczenia. Z pełną odpowiedzialnością polecam wszystkim tym ,którzy chcą się znaleźć w wyjątkowym miejscu. .
Joanna
( joanako...@...ria.pl )
pobyt: 2028-06-20 - 2030-07-20

Przepiękne miejsce, w cudownym utoczeniu. Dom urządzony z olbrzymią pasją i sercem, a jacuzzy-rewelacja, szczególnie wieczorową pora, gdy dzieci już pójdą spać;) Wymarzone miejsce dla rowerzystów, wpinaczy i miłośników pieszych wędrówek. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam.
Ewelina
( eve...@...p.pl )
pobyt: 2005-06-20 - 2010-06-20

Wspaniale, wspaniale i jeszcze raz wspaniale! Piękne miejsce, urocze pokoje, cudowny klimat stworzony przez gospodarzy i ta kuchnia ...... Gorąco polecam wszystkim, którzy cenią miejsca wyjątkowe. Pozdrawiam i dziękuję : )
Magda
( m.a.b...@....onet.pl )
 
w Zelkow jest idealny na odpoczynek :) wspaniałe kwatera:) jednym slowem magiczne miejsce :) bardzo ladniutkie pokoje , lazienka a kuchnia najwspanialsza:) i ten fortepian :) a pani <="" div="">
anula
( cytr...@...p.pl )

Trafiliśmy do Zelkowa, bo szukaliśmy bazy wypadowej w podkrakowskie skały...a znaleźliśmy skarb. Magiczne miejsce, gdzie rolę Głównej Czarodziejki pełni Pani M :) Wracamy do Zelkowa jak bumerang. Szczególnie polecamy wspinającym się rodzinkom. A jacuzzi w ogrodzie to wisienka na torcie po dobrym wspinie ;)
monika i marcin
( msk...@...p.pl )

Bardzo klimatyczne miejsce, w niezwykły sposób urządzone i zagospodarowane. Idealne miejsce na wyciszenie się. Do tego charyzmatyczna właścicielka - Pani Marzena, z którą o wszystkim można porozmawiać;) POLECAM!
Łukasz Skwara
( dziad...@...il.com )

W Zelkowie spędziliśmy z dziećmi dwutygodniowy urlop w drugiej połowie czerwca 2009. Bardzo cieszymy się, że udało się nam trafić właśnie tutaj. Standard bardzo wysoki, ogromny i przepiękny ogród, zwierzęta - pies i koty (niezwykle przyjacielskie), przepiękne wnętrza, bardzo dobra kuchnia, przemiła atmosfera stworzona przez Panią Marzenę. Do tego mnóstwo atrakcji w okolicy i jeszcze więcej w niewielkiej dległości od Zelkowa. Dzękujemy za miły pobyt.
Roman Suszek
( roman....@...nge.pl )
pobyt: 2009-06-14 - 2009-06-27

Przez tydzień w maju korzystaliśmy z gościnności właścicieli Agroturystyki SPA. Cudowna okolica, przepyszne jedzenie i miła atmosfera - to coś co naprawdę przyciąga. Polecamy.
Rafał Agnieszka i Kuba
( rafi...@...p.pl )
pobyt: 2009-05-18 - 2009-05-15

Zelków jest idealny na odpoczynek. Życzliwa atmosfera, przytulnie urządzone pokoje, cisza i piękne widoki. Chętnie odwiedzę to miejsce po raz kolejny. Serdecznie polecam to miejsce!
Katarzyna Wąsik
( symf...@...il.com )
 
Zelków-Gacki odwiedziliśmy drugi raz. Pierwszy raz byliśmy rok temu również w maju.Wróciliśmy tam bo bardzo spodobała nam się cudowna domowa atmosfera, przeuroczy zielony ogród udostępniony dla gości.W tym roku skorzystaliśmy z wyżywienia serwowanego przez Panią domu.Polecamy gorąco bo jest bardzo smaczne.Gospodarze są bardzo mili i zawsze służą pomocą w trasach dojazdowych do punktów zwiedzania. Polecamy także znajdujące się w ogrodzie jacuzzi. Polecamy wszystkim to urocze miejsce !!!
Dorota,Jacek i Kinia z Bydgoszczy
( dorot...@...p.pl )
pobyt: 2009-04-30 - 2009-05-03

Wielkanoc 2009, spędziliśmy w Agroturystyce SPA. Uczestniliśmy w prawdziwie rodzinnej atmosferze. Czuliśmy się jak ktoś bliski, a nie jak gość, który jest poraz pierwszy. Wspaniali gospodarze, wyśmienita kuchnia i cudowna okolica pozwoliła nam na prawdziwy wypoczynek. Jeszcze tam wrócimy. Wraz z naszym psem, który równiez został przyjęty życzliwie, choć jako szczeniak, trochę porozrabiał. Serdecznie polecamy każdemu, kto szuka domowego ,ciepełka,. Beata i Jacek Gaca
Beata Gaca
( beatano...@...p.pl )
pobyt: 2009-04-09 - 2009-04-13

Bolechowice odwiedziliśmy w lutym 2009 r. wraz z naszym psem. Było cudownie i to nie tylko dzięki pięknej okolicy, ale także, a może nawet przede wszystkim wspaniałej atmosferze panującej w domu w Gackach. Niezapomniane pozostaną potrawy serwowane przez Panią domu, przygotowane m.in. przy wykorzystaniu oryginalnych przypraw indyjskich. Polecam to miejsce każdemu.
Izabela Dąbrowska-kasiewicz
( zer...@...oo.com )

Mój pierwszy pobyt w tym urokliwym miejscu zostanie na długo w mojej pamięci! Uczstniczyłam w warsztacie Ajurwedy, ale nie tylko automasaż i masaże olejkami przyczyniły sie do mojego wspaniałego samopoczucia :) Serdecznosc Gospodarzy, wspaniała kuchnia, domowa atmosfera i uroki krajobrazu stworzyły ten niezapomniany czar! Wrócę do Zelkowa z rodziną i znajomymi, bo takie "miejscówki" warte są odwiedzenia!
Natalia
( na...@....com.pl )
pobyt: 2011-01-22 - 2011-01-23

w Zelkowie bylismy w drugiej połowie sierpnia 2010. Miejsce niezwykle urokliwe, przyjemna atmosfera, wyjątkowa Pani domu:) Idealne miejsce na odpoczynek zarówno do beztroskiego poleniuchowania jak i dla wielbicieli czynnego odpoczynku. Z wielką ochotą jeszcze raz odwiedzimy to miejsce.
Agnieszka i Krzysztof
( bawa...@...il.com )

To była nasza druga wizyta w tym miejscu. Przepiękny ogód i okolica , bardzo sympatyczni właściciele . W niewielkiej odległości można zobaczyć wiele ciekawych miejsc/ jaskinie, maczuga Herkulesa, Wieliczka oraz oczywiście Kraków. Polecam wszystkim także na rodzinne pobyty.
Kamilla i Mieczysław oraz Oleńka i Adusia
( da-...@...p.pl )
pobyt: 2009-08-22 - 2009-09-29
 
Znam tylko jesień w Zelkowie, piękną, ciepłą, słoneczną, i myślę sobie, że każda pora roku ma tam niezapomniany klimat. Nie wiem co tam bardziej urzeka, widok z okien, okolica, ogród, nocne kąpiele czy może racuchy? Warto sprawdzić osobiście, Julia
( jul...@....onet.pl )
pobyt: 2009-09-26 - 2009-10-03

Jesteśmy zachwyceni pobytem. Atmoswera rewelacyjna zero skrępowania, piękna okolica wszędzie blisko. Gospodyni super "babka" bardzo sympatyczna i świetnie gotuje. Tam trzeba być i trzeba wrócić. Pozdrawiam
Paweł
( pawe...@....onet.pl )
pobyt: 2010-05-13 - 2010-05-19

Cudownie bajeczne miejsce, domek urządzony w pięknym stylu, aż nie chce się wyjeżdżać!:) dobre miejsce dla osób poszukujących ciszy i spokoju. wszędzie blisko :) pozdrowienia dla Pani Marzeny! na pewno wrócimy!
Gosia
( ed...@...p.pl )
pobyt: 2010-07-02 - 2010-07-08

Zachęcam wszystkich do odwiedzenia gospodarstwa agroturystycznego KLUCZWODY 3. Pani GOSPODYNI to przemiła osoba, która przyjęła nas na letni odpoczynek w swoim przepięknym domu. Kąpiele w basenie SPA - superowskie!!! Nie tylko urok miejsca noclegowego przyciąga turystów ale także spacery w Parku Krajobrazowym dostarczają niezapomnianych wrażeń.
Arletta
( arlett...@...2.pl )
pobyt: 2010-07-11 - 2010-07-19

W tym roku wróciliśmy do Zelkowa po raz trzeci.Dwa poprzednie pobyty zaliczaliśmy w maju.Tym razem był to sierpień. Jak zawsze panuje tu rodzinna i serdeczna atmosfera. Przepyszne wyżywienie Pani domu polecam każdemu kto zechce odwiedzić to magiczne miejsce. Nie mogliśmy odmówić sobie skorzystania z jacuzzi. Wiem że to była nasza trzecia wizyta w tym uroczym miejscu ale i na pewno nie ostatnia.
Dorota,Jacek i Kinia z Bydgoszczy
( dorot...@...p.pl )
pobyt: 2010-08-15 - 2010-08-21

byliśmy na tylko jeden nocleg podczas zawiedzania Jury . Ale moge powiedziec że było rewelacyjnie , warunki super bardzo mili właściciele , i pomimo że na dworze było już chłodno super bawiliśmy sie późnym wieczorem w jacuzzi poprostu rewelka polecam
PHOENIX
( phoenix....@...ria.pl )
pobyt: 2010-08-26 - 2010-08-27
 
Jesteśmy zachwyceni pobytem. Atmoswera rewelacyjna zero skrępowania, piękna okolica wszędzie blisko. Gospodyni super "babka" bardzo sympatyczna i świetnie gotuje. Tam trzeba być i trzeba wrócić. Pozdrawiam
Paweł
( pawe...@....onet.pl )
pobyt: 2010-05-13 - 2010-05-19

Cudownie bajeczne miejsce, domek urządzony w pięknym stylu, aż nie chce się wyjeżdżać!:) dobre miejsce dla osób poszukujących ciszy i spokoju. wszędzie blisko :) pozdrowienia dla Pani Marzeny! na pewno wrócimy!
Gosia
( ed...@...p.pl )
pobyt: 2010-07-02 - 2010-07-08

 




Atrakcje i okolica

Dolina Kluczwody, to początek wielu uroczych dolin ciągnących się przez cały Jurajski Raj, każda z nich oferuje wiele atrakcyjnych form krajobrazowych i formacji skalnych. W naszej dolinie znajduje się kilkadziesiąt jaskiń, ale najciekawszą i jednocześnie największą w Jurze jest Jaskinia Wierzchowska, którą zwiedza się tylko z przewodnikiem, a nasi goście posiadają ekstra upusty przy wstępie do niej. Już sama wędrówka doliną Kluczwody, gdzie odwiedzamy po drodze ruiny zamku rycerskiego dostarcza przez swoją różnorodność fauny i flory niezapomnianych wrażeń. Kilka kilometrów dalej jest jaskinia Nietoperzowa, gdzie kręcono sceny do filmu Ogniem i Mieczem.

 

Naszym gościom oferujemy jeszcze przejażdżki konne, zarówno wierzchem, jak też bryczkami, można też pobierać nauki jazdy konnej, albo uczestniczyć w pokazach „dżigitówki”, czyli szkoły jazdy dawnych Kozaków. W sąsiednich dolinach Bolechowickiej lub Kobylańskiej oferujemy szkółki wspinaczkowe, zarówno jedno jak kilkudniowe , dla małych grup rodzinno – towarzyskich , wszystko pod okiem doświadczonych instruktorów .

W odległości 4 km jest duży kryty basen, a po 27 km dojeżdżamy do atrakcyjnego pola golfowego, które w zimie oferuje dodatkowo ciekawe stoki narciarskie.

Tylko 40 km dzieli nas od Inwałdu, gdzie Świat Miniatur, Park Dinozaurów i Wioska Indiańska przyciągają tłumy turystów.Super atrakcją jest otwarty ostatnio Rozinny Park Rozrywki - ENERGYLANDIA. 

A na koniec sam Kraków oddalony tylko 17 km ( do samego Rynku), którego jak sądzimy reklamować nie trzeba.

Oświęcim, Wieliczka, Wadowice czy Ojców to tylko przysłowiowy rzut kamieniem , lub beretem.

więcej

Pokoje gościnne i propozycje

Baza noclegowa; posiadamy cztery pokoje, które nazwaliśmy w zależniści od dominującej kolorystyki:

1.Pokój brązowy z łazienką i z dużym małżeńskm łóżkiem oraz antresolą , gdzie uwielbiaja spać dzieci, razem 4 osoby

2.Pokój złoty  - 2 osobowy, łazienką i dwoma wygodnymi łóżkami

3.Pokój liliowy – 3 osobowy z łazienką

4.Pokój niebieski – 2 osobowy z łazienką

 

 Dla wszystkich gości naszych pokoi oferujemy duży salon z aneksem śniadaniowym, kominkiem , TV i biblioteką.

W domku obok oferujemy duże studio tzw „zegarowe” na 4 osoby z własnym aneksem śniadaniowym i łazienką ,a na parterze znajduje się duża sala biesiadna z piecem kominkowym , gdzie może wygodnie przebywać 25 osób. Zamienia się ją w zależności od potrzeb na salę wykładową, biesiadną lub taneczną.

W innym domu na zasadzie współpracy posiadamy dodatkowe trzy studia , łącznie na 10 osób.

Wszystkie pokoje i studia posiadają dostęp do bezpłatnego internetu i własne parkingi.

Sami mieszkamy i z psem i kotem, więc i naszych gości zapraszamy ze swymi ulubieńcami, po uprzednim uzgodnieniu i za jednorazowa opłatą 30 zł.

 

Istnieje też możliwośc zamówienia śniadań i obiadokolacji lub trzech posiłków dziennie. Gotujemy lekko i różnorodnie, dostosowując się do wymagań naszych gości. Żywienie wegetarian nam nie straszne, a smaki zostawiają same dobre wspomnienia. Gdy ktoś chce lub lubi sam przygotować sobie mały posiłek, to nasze 4 aneksy śniadaniowe stoją do dyspozycji.

 

Ayurveda

Na życzenie gości sprowadzamy lekarza , pochodzącego ze Sri Lanki, który diagnozuje i leczy masażami , według najstarszego w świecie systemu filozoficzno - medycznego Ayurvedy ( zobacz więcej )

Organizujemy również weekendy dla pań w celu pielęgnacji zdrowia i urody pod okiem kosmetyczek i masażystów. 

WAŻNE : W ostatni weekend września odbędzie się "luksusowy weekend dla kobiet". Wszystkie informacje na stronie : http://bajla.pl/wspaniały-weekend/ 

Zapraszamy serdecznie.

 

Warsztaty plastyczne:

Gdyby ktoś chciał odkryć w sobie talenty malarskie, lub poznać tajniki sztuki tworzenia arcydzieł godnych Matejki, to spotkania i warsztaty malarskie na pewno zaspokoją jego oczekiwania.Prowadzi je znana i ceniona krakowska malarka. ( zobacz więcej )


 

więcej